0

O továrni na čokoládu Domori

Domori bola prvá továreň na čokoládu na svete, ktorá používala výlučne jemné kakao. 

Ako vyberá Domori kakaové bôby do svojich čokolád

Riadenie celého výrobného reťazca je pri výrobe čokolády pre Domori základnou hodnotou: použité kakaové bôby sa vyberajú podľa skúseností a zručností získaných a budovaných v rámci čokoládovej spoločnosti.  Cieľom je zaistiť aby suroviny vždy spĺňali sofistikované štandardy kvality.  

Pred schválením akéhokoľvek dodávateľa kakaa si Domori vyžiada vzorku 2 kg kakaových bôbov, ktoré sú následne podrobené laboratórnym testom a analýzam.

Test rezom analyzuje stupeň kvasenia surových kakaových bôbov: vykonáva sa pomocou gilotíny rozrezaním vzorku kakaového bôbu a vyhodnotením farby podľa štandardizovanej referenčnej tabuľky. Domori akceptuje len bôby bez vizuálnych vád minimálne na 70% dokonale fermentované. Použitie nedokonale fermentovaných bôbov kakaovníku by malo negatívny dopad na aromatický profil čokolády a spôsobilo by zhoršenie kvality profesionálnej čokolády. Vzorka kakaových bôbov sa následne v laboratóriách pomocou špeciálnych zariadení pretransformuje na čokoládu lisovanú do tabličiek čokolády.

Skupina odborníkov na zmyslovú a degustačnú analýzu čokolády potom stanoví kvalitu a vyprofiluje ju zo senzorického hľadiska. Ak je vzorka čokolády schválená, rozhodne sa Domori koľko kakaových bôbov na výrobu čokolády na gastronomické použitie nakúpi.
Domori súhlasí s cenou kakaových bôbov zakúpených priamo od každého dodávateľa. Cena zohľadňuje výrobné náklady a rôzne úrovne kvality kakaových bôbov (odlišné podľa krajín) dosiahnuté konkrétnym nastavením štandardov kvality.

Som len pokorný služobník čokolády a mojím skutočným poslaním je pomôcť zmeniť históriu jemného kakaa.

Gianluca Franzoni (zakladateľ DOMORI)

Kvalita čokolád Domori pre gastronómiu a profesionálov

Domori bola prvá továreň na čokoládu na svete, ktorá používala výlučne ušľachtilé jemné kakao.

Certifikácia DOMORI

BRC (British Retail Consortium) a IFS (International Food Standard) sú dve základné medzinárodné normy pre certifikáciu kvality a bezpečnosti potravín.

Domori je tiež držiteľom certifikácie prevádzkovateľa v ekologickom sektore a tak zdôrazňuje svoj záväzok voči životnému prostrediu a kvalite výroby čokolády.

Domori prijala systém požiadaviek gastronomickej výroby bez lepku. Záruka produktov, ktoré sú bezpečné pre spotrebiteľov s neznášanlivosťou lepku vďaka procesu analýzy rizík a kontrole produktu a surovín (výrobný program, hodnotenie surovín, plány odberu vzoriek).

Charakteristika kvality Čokolády DOMORI

  • Charakteristické vlastnosti
  • Kakao z jednotlivých plantáží
  • Jemná aromatická kakaová hmota
  • Zo stromu do tabličky čokolády (From tree to bar): Od výberu odrody kakaa až po čokoládu
  • Praženie pri nízkych teplotách na zachovanie správnej arómy
  • Krátke končovanie kakaovej hmoty
  • Jednoduchý recept: Kakaová hmota + cukor
Zdieľaj

+420 777 849 161

1.Máje 300, Jílové u Prahy